Rize
DOLAR32.2965
EURO35.225
ALTIN2230.1
Said Yaşayan Ak Pati Adayı

MÜSİAD Vizyoner'21 zirvesi "Fark Et" temasıyla düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Vizyoner'21 zirvesi "Fark Et" temasıyla düzenlendi
MÜSİAD, iş insanlarını bilgilendirme, geleceğe hazırlama ve iş hayatına katkı sağlama amacıyla "Fark Et" temasıyla Vizyoner'21 zirvesi düzenledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen Vizyoner’21 zirvesi, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” ana başlıklarıyla düzenlendi. 2011 Nobel Barış Ödülü sahibi ve “Demir Kadın” olarak anılan Yemenli aktivist Tawakkol Karman’dan Steven Young’a ve Prof. Dr. Temel Kotil’e kadar birçok isim konuşmalarıyla Vizyoner’21’de yer aldı.

MÜSİAD, 2015’ten bu yana her iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Vizyoner etkinliği ile iş dünyasını geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, dünyanın dört bir yanından katılan MÜSİAD ve Genç MÜSİAD başkan ve üyelerinin katıldığı programa, Rize’den 10 kişilik MÜSİAD üyesi iş insanı katılım sağladı.

Vizyoner’21 programına katılan MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci, program sonrası yapmış olduğu değerlendirmede, “Bu sene Vizyoner programımızın 4’üncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadık. ‘Fark Et’ konu başlığında düzenlenen Vizyoner’21 zirvemizde; “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” konularında Türkiye’den ve dünyadan duayen isimlerin konuşmalarıyla iş ve ekonomi dünyasına yeni bir rota çizerek, ufkumuzu genişleten önemli paylaşımlar yapıldı. MÜSİAD, iş insanlarını bilgilendirme ve geleceğe hazırlama konusunda kılavuzluk ederken ayrıca, dünyada yaşanan dönüşümü, iklim krizini, yeşil ekonomiyi, sürdürülebilir hedefleri masaya yatırarak geleceğe de ışık tutmaktadır.” Dedi.

“DEMİR KADIN” TAWAKKOL KARMAN: “PARANIN ASIL FONKSİYONU KALKINMA OLMALIDIR”

2011 Yemen ayaklanmasının uluslararası kamuoyuna dönük yüzü olarak tanınan, 2011 Nobel Barış Ödülü sahibi, Yemenli gazeteci ve politikacı Tawakkol Karman, Vizyoner'21 sahnesindeki konuşmasında iyi yönetimin temelinde şeffaflığın, sorumluluk sahibi olmanın ve hesap verilebilirliğin yattığını söyledi. Adil ve eşit şartların yaratılmasının gerekliliğine değinen Karman şöyle konuştu:  “Eşit fırsatların yaratılması gerekir. Öte yandan diktatör rejimleri iyi yönetimlere sahip değillerdir. Kaynakları ve imkanları tekelleştirir. Politik, ekonomik, sosyal ve kültürel işleri tekelleştirir. Arap ülkelerdeki diktatöryel rejimlere genel olarak baktığımızda kendi sermayeleri dışındaki sermayelerin gelişmesine izin vermezler. Ve insanları yoksullaştırırlar. Böylece kriz üreten politikalar üretirler.”

“Paranın sosyal bir fonksiyonu olması gerekir”

“Benim görüşüme göre paranın asıl fonksiyonu kalkınma olmalıdır” diyen Karman “Paranın sosyal bir fonksiyonu olması gerekir. Bu da öncelik olarak topluma temel ihtiyaçlarını vermelerini sağlamaktan geçmektedir. Paranın kullanımı kar elde etmenin de ötesine geçmelidir. İslam tarihine baktığımızda zekatın toplumu nasıl güçlü tuttuğunu görebiliyoruz. Zekatın yoksulluğu nasıl azalttığını ve İslam ülkelerinin farklı yerlerinde zekatın nasıl yardımcı olduğunu da görebiliyoruz. Zekat, insanların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına kurulmuş bir sistemdir. Toplumlara önemli bir fırsat sunar.” şeklinde konuştu.

Bugün dünyada milyonlarca insanın işsiz ve yoksul olduğunu söyleyen Karman, “Bu kişiler kendilerini işsiz ve hayat imkanlarından yoksun bir şekilde buluyor. Yoksulluğun ve yemek sorununun tam ortasında görüyor. Bilişim ve internet çağında, teknik bilginin ve sanayinin çağında, teknolojik kalkınma çağında kendini böylesi bir hayatın içinde buluyor. Küresel sistemin kendilerine bunu dayatmasıyla karşı karşıya kalıyor. Uluslararası büyük ülkelerin çıkarların çatışmasına maruz kalıyorlar. Büyük ülkelerin büyük çatışmaları insan hakları ve barışın sürdürülebilirliğini düşünmüyor. Aynı zamanda finansal ve iş sektörünün de bunda payı var. Birçoğu kendi toplumlarının ihtiyaçlarına aç gözlülük, bencillikle ve sosyal sorumluluktan kaçan bir yaklaşım sergiliyor. Sosyal sorumluluk bakış açısı toplumlar için bir ihtiyaçtır. Ülkeler yoksulluk karşısında sosyal sorumluluk geliştirilmeli. Özel sektör ve iş insanları, iş yoksullukla savaşmak adına sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeli. Aynı zamanda küçük girişimleri destekleyen projeler, gençliği, kadınları ve dezavantajlı grupları destekleyen projeler de yapılmalı” dedi.

“Kararlı adımlar atmazsak bu gezegende yaşayan, yaşayacak tüm çocuklarımızın geleceği daha kötü hale gelecek”

Konuşmasında iklim değişikliğine de değinen Karman, “Bizim doğa, tabiat anamız ölüyor. Bu biyolojik ve ekolojik çeşitliliğe yapılan saldırılardan kaynaklanıyor. Çeşitlilik yok oluyor. Ve bu yok olma süreci sera gazı salınımlarıyla hızlanıyor. Sonuç olarak bu yok oluş, bu kayboluş ormanların azalması, buzulların erimesi daha kötü iklim olaylarına sebep oluyor. Bu da bir döngü haline geliyor. Bu döngüyü durdurmak için kararlı adımlar atmazsak bizim geleceğimiz ve çocuklarımızın, bu gezegende yaşayan, yaşayacak tüm çocuklarımızın geleceği daha kötü hale gelecek. Ve hayal edemeyeceğimiz felaketleri yaşanacak. Bunlar gelmek üzere. Maalesef bu sistematik yok etmeyi durdurmak için ciddi ve verimli bir çaba da yok” diyerek herkesin bu konuda sorumluluk taşıdığını söyledi.

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL: “YILDA 1.000 MÜHENDİS ALIYORUZ”

Vizyoner’21 zirvesinde konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, 1983 yılı İTÜ Uçak mühendisliği mezunu olduğunu, mezun olduktan sonra en büyük probleminin nerede iş bulunacağı olduğunu söyledi. Benim çocukluğum “Yapamayız, edemeyiz, yaptırmazlar ile geçti ama hiç ilgisi yok. Şu anda biz uçağı yapıyoruz” diyen ve Milli Muharip Uçak hakkında bilgi veren Kotil şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Binali Yıldırım ’18 Mart 2023’te bu uçağı hangardan çıkaramazsanız biz sizi 18 Mart köprüsünden çıkaracağız’ dedi. Mühendis olarak 4 bin 600 mühendisimiz var. En azından 3 bin 600’ü yeni mezun. Yılda 1.000 mühendis alıyoruz.” Kotil, bir ülke uçak yapacaksa rüzgar tüneline ihtiyacı vardır diyerek Avrupa’daki iki önemli rüzgar tünelinden birini yaptıklarını da söyledi.

STEVEN YOUNG: “ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Bosch Grubu bünyesindeki 25 yıllık kariyerinin ardından, Dalgakıran Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenen Steven Young, Vizyoner’deki Dönüşümü Fark Et Paneli’nde geleceğin iş dünyasına ışık tuttu. “Bugün ilkokula giden çocukların yüzde 60’ı üniversitelerden mezun olduklarında bugün olmayan meslek dallarında çalışacaklar” diyen Young, ekonomi dergilerinin ilk 500 şirket listelerini örnek vererek “2000 yılının listesiyle 2020 yılının listesini kıyasladığımızda 2000 yılında listeye giren şirketlerin yüzde 52’si artık yok. Sadece liste içinde değil, piyasada da faaliyet göstermiyor. Bu da bize değişimin hızını ve yıkım gücünü gösteriyor. Şirketlerde durum böyle iken insanların gelişimindeki hızlara baktığımızda ise ilk sırada eğitim ön plana çıkıyor. Özellikle 35 ila 50 yaş arasındaki insanlar bu dönüşümün merkezinde yer alıyor. Dolayısıyla bu adaptasyonun da sağlanması gerekiyor” dedi.

Tüm dünya olarak büyük bir değişimin ve dönüşümün içerisinde olunduğunu söyleyen Young sözlerine şöyle devam etti: “Entelektüel sermayemiz çok önemli. Bu anlamda bizim gençlerimizin hak ettiği her türlü desteği alıyor olmaları gerekir. Şirketler olarak bizlerin gençlerin arkasında durmamız gerekiyor. Ben yurtdışına giden gençlerimizi bir fırsat olarak görüyorum. 3-5 yıl birkaç ülkeyi tecrübe ederek tekrar Türkiye’ye entelektüel sermaye ile dönüp ülkemize kazandırmalarını çok kıymetli buluyorum. Ülkenin demografik mayası çok müsait. Gençlerimiz çok parlak. Gençlerimizin uluslararası ufkunu da açmamız gerekiyor. Geleceğin geldiğini görmeliyiz.”

FAHRİ KONSOLOSLAR TİCARET VE DİPLOMASİ ZİRVESİ VİZYONER PROGRAMI İLE EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞTİ

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonunun koordinasyonunda düzenlenen FAHRİ KONSOLOSLAR TİCARET VE DİPLOMASİ ZİRVESİ de Vizyoner Programı ile eş zamanlı gerçekleşti. Zirve, Haliç Kongre Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Nuri Önügören, İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Abdulkadir Sıcakyüz, Komisyon Üyeleri, Dünya Fahri Konsoloslar Derneği’ Başkanı Emre Ete ve Fahri konsolosların katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya Fahri Konsoloslar Derneği başkanı ve Honduras Fahri Konsolosu Emre Ete, İspanya Fahri Konsolosu Dr. Zeynel Abidin Erdem, Honduras Fahri Konsolosu Eski Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Güney Afrika Fahri Konsolosu Remzi Gür, Kenya Fahri Konsolosu Abdullah Yeşil, Kongo Cumhuriyeti Fahri Konsolosu İlyas Keskin, Zambiya’nın Gaziantep Fahri Konsolosu Özlem Işık, Senegal’in Ege Bölgesi Fahri Konsolosu Ahmet Gökhan Koraltan, Paraguay’ın Marmara Bölgesi Fahri Konsolosu Cengiz Deveci, Kırgızistan Fahri Konsolosu Bilal Tutuş, Lesotho Fahri Konsolosu Yunus Ete, Sri Lanka’nın Bursa Fahri Konsolosu Ahmet Yıldız ve Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Hasan Topaloğlu’nun katılım sağladığı buluşmada Fahri Konsolosların temsil ettiği ülkelerdeki iş fırsatları, ihracat, yerleşik ticaret ve yatırım fırsatları hakkında güncel bilgilere değinildi.

musiad-vizyoner21-zirvesi-fart-et-basligiyla-duzenlendi-1.jpgmusiad-vizyoner21-zirvesi-fart-et-basligiyla-duzenlendi-4.jpgmusiad-is-insanlarini-bilgilendirme-gelecege-hazirlama-ve-is-hayatina-katki-saglama-amaciyla-fark-et-temasiyla-vizyoner21-zirvesi-duzenledi.jpgmusiad-vizyoner21-zirvesi-fart-et-basligiyla-duzenlendi-7.jpgmusiad-vizyoner21-zirvesi-fart-et-basligiyla-duzenlendi-8.jpg


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rize Belediyesi Karla Mücadelede Seferber OlduÖnceki Haber

Rize Belediyesi Karla Mücadelede Seferbe...

RTEÜ’de Ödüllü Şiir Okuma Yarışması Final Coşkusu YaşandıSonraki Haber

RTEÜ’de Ödüllü Şiir Okuma Yarışması Fina...

Yorum Yazın

Okullar 1 Nisan'da tatil edildi
Halkla İç İçe: Başkan Metin, Belediye Ramazan Şenlikleri'nde Vatandaşlarla Buluştu
Rize’de ilçe ilçe seçmen ve sandık sayıları
Rize'de B Rh (+) kan aranıyor
Yaş Çay Üreticilerini Üzecek Haber. İşte Açıklanacak Çay Fiyatı!
Trabzon’da Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçilerden Mehmet Sultan Allahverdi Rize’de Defnedildi
Rize'de Trafik Kazası: 4 Yaralı
Trendyol Süper Lig’de 33. Hafta Programı Açıklandı
Rize'de Kalp Krizi Geçiren Muhtar Harun Feyiz Servise Alındı
Rize Belediyesi Şehrin Zirvesine Türk Bayrağı ve Rize Yazısı Yerleştiriyor
AZA TERCİHİNİ KADINLARDAN YANA KULLANAN KLAS MUHTAR RİZE’DE BİR İLKE İMZA ATTI
Altin Zeqiri: “Şu anda tek odak noktam Rizespor”
Bu Köyün Başı Elektrik Direkleri İle Dertte
Yeniden Refah Partisi “Ankara İl Yönetimi İstifa Etti” Haberlerini Yalanladı
Rize'de Nüfus Müdürlükleri Seçim Öncesi Cumartesi ve Pazar da Açık Olacak
RTEÜ Öğretim Üyelerinin Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi
Artvin’de Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Trabzon'daki Göçükten Rize'ye Acı Haber!
Rize’de Sevgi ve Birlik Dolu Bir Program: Engelli-Cami Buluşması
Rize'de AVM'de Bıçaklama Olayı: 1 Yaralı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
30 tl bonus veren siteler - nychandball.com - casino siteleri - takebackcityhall.org - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu
canlı bahis siteleri - rulet siteleri - casino siteleri - slot siteleri - canlı bahis siteleri - bedava slot oyunları - deneme bonusu veren siteler