© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Yeşilay Rize Şubesi Tarafından Ardeşen’de Seminer

Ardeşen İlçesinde Madde Bağımlılığı Konusunda Seminer Düzenlenecek.

Ardeşen İlçesinde Madde Bağımlılığı Konusunda Seminer Düzenlenecek.

Yeşilay Rize Şubesi Tarafından İl geneli düzenlenecek seminerlerden biri de Ardeşen İlçesinde yapılacak.

Türkiye’de ve diğer ülkelerde madde kullanımı ve bağımlılığını önlemeye yönelik geliştirilmiş eğitim programlarının halka arzı konusunda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik yapılacak seminer 19 Ağustos 2022 tarihinde Rize’nin Ardeşen İlçesinde Belediye Kültür merkezi 2. Katındaki salonda saat: 15.00 da verilecek.

TBM Nedir?

TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağimlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmaktadır.

 

TBM Kimleri Hedefliyor?

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen program, başta çoçuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde bağımlılıklara karşı farkındalığın arttırılmasını amaçlayan bir eğitim programıdır. Yeşilay Bilim Kurulu danışmanlığında her yaşın gelişim özelliklerine uygun farklı içerikler geliştirilmiştir. Bilimsel kanıta dayalı üretilen eğitim içerikleri Türkiye'de bağımlılık alanında bir dil birliği sağlamış, Bağımlılıkla Mücadele Üst Kurulu tarafından akredite eğitim programı olarak tanımlanmıştır.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER