© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Ardeşende Start Aldı.

Halk Oyunları Rize İl Birinciliği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Külliyesinde gerçekleşti

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonası için ilk ayak müsabakaları olarak kabul edilen Rize İl Birinciliği 20 Mayıs 2023 Cumartesi günü Ardeşen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Külliyesinde yer alan spor salonunda gerçekleştirildi.

Ardeşen’i  temsilen Minikler grubunda düzenlemeli oyunla Olimpik Su Sporları Kulübü Rize İl Birinciliğini elde etti.

Büyükler düzenlemesiz dalda ise Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi Rize birincisi oldu.

Her iki ekipte Temmuz ayında gerçekleşecek olan grup müsabakalarında Rize’yi temsil edeceklerdir.

Bilindiği üzere Merkez Fatih İlkokulu bünyesinde üçüncü ve dördüncü sınıfların katılımıyla Ardeşen ilçe çocuklarından oluşturulan halk oyunları ekibi, daha önce MEB Rize İl Birinciliğini elde etmişti.

Çok büyük çaba ve özveri ile yetiştirilen ve koreografisini tamamlayan günümüze kadarda mucizevi şekilde bunu geliştiren Ardeşen’li sporcular, Milli Takım Halk Oyunları Antrenörü Ersin ALTIN, öğretmenleri Mesut AYKUT  ve Sinem AYKUT nezaretinde büyük bir başarıya imza attılar.

Aynı sporcuların Olimpik Su Sporları bünyesinde halk oyunları branşında oluşturdukları ekip, tüm Rize’de tek ekip olma unvanını elinde bulundururken, kültürel anlamda yok olmaya yüz tutan bu değerlerin yaşatılması adına faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedir.

Yaklaşık 40 takım 800’e yakın sporcunun katılacağı grup müsabakaları Temmuz Ayında gerçekleşecek.

Grup müsabakalarının Ardeşen’de gerçekleşmesi ve ilçede bir festivale dönüşmesi adına Ardeşen Belediye Başkanı Avni KAHYA ya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna çağrıda bulunarak, grup müsabakalarının ve dahi Türkiye Şampiyonasının Ardeşende gerçekleşmesini arzuladıklarını beyan etti. Başkan KAHYA, ilçemizi bu bağlamda da spor merkezi haline dönüştürme adına tüm gayretleri göstereceğine işaret etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER