© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Stajyer Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Çıkacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüz binlerce genci ilgilendiren staj programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüz binlerce genci ilgilendiren staj programına ilişkin yaptığı açıklamada Ulusal Staj Programıyla, 2023'te 150 bini kamuda, 150 bini özel sektörde olmak üzere 300 bin gence staj imkanı sağlanacağını söyledi.

Oktay, kamu kurumlarında yaz döneminde staj yapan öğrencilere ödenen asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamın, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltileceğini de kaydetti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Oktay'ın yaptığı açıklamada öne çıkanlar şu şekilde;

"Katılım finans sistemimizin hukuki çerçevesini oluşturacak; katılım finans sisteminden hizmet alanların hak ve menfaatlerini koruyacak çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Milli Fintek Strateji Belgesi’nin önümüzdeki günlerde yayımlanması öngörülmektedir."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK’ın 38. Bakanlar Toplantısı yarın İstanbul’da başlıyor. İSEDAK Toplantısına bu yıl yoğun bir katılım söz konusu. 50 ülkeden 30 dan fazla Bakan ile 30 uluslararası kuruluştan üst düzey temsilciye ev sahipliği yapacağız."

"2022 yılı Kasım ayı itibariyle İletişim Başkanlığınca toplamda 17 bin 832 basın kartı verilmiştir."

"Türkiye’nin ilk çıkarma gemisi TCG ANADOLU yıl sonu itibariyle Deniz Kuvvetlerimize teslim edilmesi planlanmaktadır. 2023’de Milli Muharip Uçak, KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, Bayraktar TB3 SİHA, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı ve Ağır Sınıf ATAK Helikopteri gibi projelerde çok önemli gelişmeleri Yüce Milletimizle paylaşacağız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER