© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Rize Sağliksen Başkanı YILMAZ , Kan Verme Seferberliğini Başlatmak Mecburiyetindeyiz

Kızılay'ın Kan Stoklarının Kritikliğini Bildirmesinin Üzerine Rize Sağlıksen Başkanı Yılmaz Açıklamada Bulundu.

Kızılay'ın Kan Stoklarının Kritikliğini Bildirmesinin Üzerine Rize Sağlıksen Başkanı İsmail Yılmaz Açıklamada Bulundu. Yılmaz Açıklamasında;

"Kan sürekli ihtiyaç, kan vermek, Sadaka-i cariye diyebilirizmiyiz? Sadaka-i cariye, adından da anlaşılacağı üzere bir ırmağın akışı gibi akışı devam eden sadakalar için kullanılır. Vakıf kurma, cami, sebil, çeşme, köprü, medrese yaptırma vb. istifade ettikçe hayrı akmaya devam eden tasadduklar buna örnektir.

Herhangi bir hastanın Allah’ın izniyle şifasına vesile olmak, sağlık sıhhat inin devam ettiği sürece yaptığı iyiliklerden sebep olanlara diye yapılan dualar, gelecek nesillerinden hayırlı evlatlar inin yapacağı iyiliklerini hasenatı (sevabı) dolaylı olarak kandostuna manevî kazançlar kapısı açacaktır.

Rabbimizin bahşettiği her nimetin kendi cinsinden zekâtı vardır. Fazlası senin kan dolaşımını yoran, kan verdiğinden hücreleri tazeleyerek dolaşımın normalleşmesi, kan verende alanda sağlıklı olacaktır.

Kan bekleyen insanların durumu seni ilgilendirmiyor ise, insanlığını ve islamlığını sorgulamak zorundasın.

Hulâsa; Hastaların kan ihtiyacı karşılanamıyor, stoklarımızda kan yok, duyarlığı mız ın oruçları mız a yansıması, Ramazan maneviyatın dan istifade etmemiz gerekir, bu hal ile (müslüman kimliği ile) nasıl Bayrama ulaşacağız.

KAN VERME SEFERBERLİĞİ BAŞLATMAK MECBURİYETİNDEYİZ." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER