© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Üçüncü Uluslararası proje faaliyetlerini Estonya’nın başkenti Tallinn’de gerçekleştirildi

Biz De Varız Derneği Proje Çalışmalarını Hız Kesmeden Devam Ettiriyor

Biz De Varız Derneğinden Yapılan açıklamada;

"Avrupa Birliği’nin desteklemiş olduğu Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi üçüncü uluslararası proje faaliyetlerini 03-07 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma Estonya’nın başkenti Tallinn’de gerçekleştirilmiştir. Çalışma 5 Litvan, 5 Çek ve 6 Türk katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası proje faaliyeti iki aşamalı olarak gerçekleşmiştir.

Birinci aşamada ‘’AB adayı TÜRKİYE’’ konferansı düzenlenmiştir. Konferansı dernek başkanı Sn. Berrin YEGEN vermiştir. Konferansın konusu Türkiye’nin AB serüveni, Adaylık süreçleri, Müktesebat görüşmeleri vb olmuştur. Konferans katılımcıları soru cevap şeklinde konferansa aktif olarak dâhil olmuşlardır.

İkinci aşamada engelli kadın hakları konusunda Çek, Eston, Litvan ve Türk katılımcılar sunumlarını yaparak tecrübelerini paylaşmışlardır. Sunumları ile uluslaarası çalışmaya katkıda bulunanlar şu şekildedir: ‘’Tallinn Kadın Destek Merkezi başkanı Sn. Vaike PÄHN, Estonya Özürlü Kadınlar Derneği başkanı Sn. Janika Paulus, Tartu İlçe Engelli Kadınlar Birliği başkanı Sn. Marju Reismaa, Tallinn ve Harju İlçe Engelli Kadınlar Birliği başkanı Sn. Jelena Pipper, Proje koordinatörü Sn. Yaşar Yegen, Bizdevariz Derneği Sekreteri Sn. Ülkü Telatar Kutanis ve Litvanya Kadın ABirliği başkanı Sn. Loreta Kelbauskaitė-Serpyte’’.

Çalışmanın ikinci gününe Estonya Parlamentosu Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Parlamenter Sn. Jüri Jaanson’da katılmış ve kendisine proje faaliyetlerimiz hakkında bir brifing verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER