© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Deprem Bölgesinde Yıkılan ve 'Acil Yıkılması Gereken' Toplam Bina Sayısı Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyük Güneydoğu Depremlerinin en çok etkilediği illerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalardan yeni rakamlar paylaşıldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yıkımına yol açan çifte Kahramanmaraş depremlerinin on beşinci günündeyiz. Türkiye şu an özellikle de bölgede teyakkuz halinde. Arama-kurtarma çalışmalarının genel olarak tamamlandığı bölgede, depremzedeler için kalacak yer, sıcak gıda ve diğer ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat'taki depremler en çok 10 kenti etkiledi ancak çevre illerde de hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bu bağlamda; konuyla ilgili yeni bir rapor yayınlayan Bakanlık, 11 ilimizde yürüttüğü çalışmalarla ilgili son sonuçları açıkladı. Toplam 3 milyon 273 bin 605​ bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapan yetkililer, 105 bin 794 binada bulunan 384 bin 545 bağımsız birimin acil yıkılması gerektiği sonucuna ulaştılar. 

İşte hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bölgelerden gelen sonuçlar

Kahramanmaraş

Hatay

Gaziantep

Osmaniye

Malatya

Adıyaman

Adana

Diyarbakır

Şanlıurfa

Kilis

Elazığ

Kayseri

Niğde

NOT: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 13 Şubat 2023 tarihli açıklamasında Niğde ve Kayseri'deki hasar tespit çalışmalarından veri paylaşmıştı. Ancak son açıklamalarda bu iki kent ile ilgili güncel bir veri paylaşımı yapılmadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER