© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Belediyenin yeni Tesisinin Adı Belli Oldu

Ardeşen Belediyesi tarafından ilçe sahil parkı içinde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki haftalar içinde hizmete açılacak olan sosyal tesisin isminin ne olacağı konusunu Belediye Halka anket yaparak sordu.

Ardeşen Belediyesi tarafından ilçe sahil parkı içinde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki haftalar içinde hizmete açılacak olan sosyal tesisin isminin ne olacağı konusunu Belediye Halka anket yaparak sordu.

Daha önce İlçe genelinde yapılacak olan yatırımlarla ilgili de benzer anket çalışmaları yapan Belediye yatırım ve yapılacak olan hizmetler hakkında hemşehrileriyle ortak karar almaya devam etmekte.

İlçe sokak aydınlatma direklerinin seçimi, alt yapısı biten yerlere üst yapı olarak Beton, parke, Asfalt veya baskı beton seçenekleriyle çıkılan anketler doğrultusunda halkın kararlarını yatırımlarına uygulayan belediye, İlçe sahil park içinde yeni yapılan tesisin adını yine halka anketle sordu.

Ardeşen Belediyesi sosyal paylaşım ağından yapılan duyuruya 130’a yakın yorumla katılan halkın önerileri Belediye Başkanı Avni Kahya, Belediye ARBELSAN Şirket Müdür Yardımcısı Murat Keleş, Belediye Kültür Müdürü Arif Gülbay ve Belediye Başkan Basın Danışmanı Salih Navdar tarafında oluşturulan heyet tarafından değerlendirilerek ortak fikir olarak Seyregâh belirlendi.
Osmanlı da Seyregâh ya da sergah” sütunlu, dört bir yanı acık, üstü kapalı alan seyir alanı anlamlarına gelmekte.
Anadolu ve özellikle Karadeniz kültüründe, eski taş konakların yada ahşap-taş karışımlı mimari yapıların içerisinde “Seyregâh”, “Hayat”, “Seyrângâh” adı verilen bir alan vardır. Bu alan, misafirlerin ağırlandığı yer ve günlük yaşamın ağırlıklı olarak geçtiği yer olmakla birlikte evin de merkezi bir noktasındadır ve evin manzarasının en ferah göründüğü ihtişamlı yeridir. Halk kültüründe bu alan “Seyregâh”, “Hayat”, “Seyrângâh” olarak isimlendirilmiştir. “Seyregâh” isminin Halk kültürü anlamının haricinde, merkezi bir seyir alanı yada insanların toplandığı ve vakit geçirdiği alan anlamlarına da gelmektedir.








İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER