© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Ardeşen Belediye Başkanı Basın ile Bir Araya Geldi

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya Bölgenin Basın Mensuplarıyla Görüştü

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya Bugün düzenlediği basın toplantısında basın camiasının değerli temsilcileri ile bir araya geldi. İlçede görev yapan basın mensuplarıyla 3 yıl boyunca yaptığı tüm icraatları, Ardeşen’e  kazandırdıkları ve kazandıracakları projeleri değerlendiren Başkan Kahya, İlçenin geleceğine dair de önemli açıklamalarda bulundu. 

ARDEŞEN’DE YAPISAL BİR DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye’nin en büyük problemi nedir diye size sorsam genellikle enerji dersiniz. Enerji açığımız olmasa Türkiye’nin ekonomisi şaha kalkacağı belliydi. Devlet ciddi manada enerji meselesini çözmeye çalışıyor. Peki bunlarla bizim ne alakamız var diyeceksiniz. Bizim de ciddi manada enerji noktasında çok yüksek maliyetimiz var. En son ödediğimiz fatura 1 milyon 250 bin lira. Bu fatura Fırtına Mahallesi su şebekesini yeniledikten sonra 280 bin lira tasarruf etmemize rağmen gelen fatura. Bizim bu enerji kaybını engellememiz lazım. Ardeşen’de ki tüm su altyapısını değiştirerek 400 bin liraya yakın tasarruf etmeyi planlıyoruz.

ARDEŞEN’DE ARTIK SUSUZ KALMA DİYE BİR DURUM OLMAYACAK

4 bin ton su deposu yaptımız için su rezervimiz olacağından dolayı artık su kesildiğinde susuz kalma gibi bir durum artık hayal olacak.

ARDEŞEN BÖLGENİN EN GÜZEL İLÇELERİNDEN BİRİ

Ardeşen bölgenin en güzel ilçelerinden biri fakat en güzel arabanın bile boyasını çirkin yaparsınız güzel olmuyor. Cephe giydirmeleriyle birlikte binalarımızı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet ve Hürriyet Caddesiyle bir demo çalışmasıydı bu. Bu bittikten sonra Bütün Atatürk Caddesi üzerinden bununla ilgili proje hazırlığı bitti. Geçtiğimiz haftalarda Ardeşen’li mühendis ve mimarlarla görüştük çünkü yani bazen bazı işleri yaparken kendi başınıza karar vermeniz doğru değil. O yüzden işi bilen birine danışmanız lazım. Cephe giydirme sadece görsel olarak değil enerji tasarrufu anlamında da çok faydalı. En az bir binanın %30 oranında enerji tasarrufu yapmasını sağlıyor.

“DERE İÇİ YOL PROJESİNİN GECİKMESİNİN SEBEBİ EKONOMİKTİR”

Dere İçi Yol Projemiz bizim olmazsa olmazımızdır. Artık milletin beklentisi bu yolun bir an önce yapılmasıyla ilgilidir. Gecikmesinin tek sebebi ekonomiktir. Devletimiz bazı yatırımları birazcık öteliyor.

“TUNCA VADİSİ’NDE TURİSTİK BİR KÜLTÜR OLUŞTURULMALI”

Tunca Vadisi’nden biz turizm açısından istifade edeceğiz. Onun için orada bir turistik bir kültür oluşmalıdır. Gelen insanlar yiyecekleri organik ürünleri, kalabilecekleri alanlar oluşturulmalı. Turiste hitap edecek bölgeler oluşturulmalı.

“DEREMEZRA, TUNCA VADİMİZİN KILAVUZU OLACAKTIR”

Gördüğüm kadarıyla bizim yaylalarımıza turist çıkıyor. Yaylalarımızda insanlarımız turiste hitap etmektense kendileri oturuyorlar, şehirden yağını, mincisini çıkartıyor. İnek bile orada saklamıyorlar. Böylece tatil amaçlı yaylacılık var bizde, turistik amaçlı değil. Deremezra bu açıdan Tunca Vadimizin kılavuzu olacak. Onunla birlikte yürürüz diye düşünüyorum.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİK

Millet Bahçesi noktasından bizim bir sıkıntımız yok deniz dolgusunu tamamlamamız lazım. Şu anda devlet para ayıramıyor. Orda yaklaşık 50 milyon liraya yakın paraya ihtiyaç var.

SANAT SOKAĞI YAPACAĞIZ

Derya Kafeterya’nın güney tarafında bir cadde var. O caddedeki bina sahipleriyle sözleşme imzaladık. Orayı biz Sanat Sokağı yapacağız. Orası tutarsa orayı büyütme şansımız olacak.

Basın Açıklamasını İzlemek İçin;

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER